koereigers in Kenia |
Heel apart dat in onze steken koereigers gezien worden en nog aparter is het vermoeden van een geslaagd broedgeval. Dat zou dan mogelijk op de Sassenplaat geweest kunnen zijn en dat zou dan daarmee het eerste succesvolle broedgeval in Nederland zijn. Ik ben benieuwd wanneer en of dit broedgeval ook bevestigd wordt. De koereiger is geen, al zou je dat wel denken, exoot maar een inheemse diersoort.
heel veel koereigers(en heilige ibissen) |
Europa en nog zuidelijker in Afrika. In Afrika hebben wij ze ook een grote aantallen gezien, op de rug van vee, tussen grote groepen ibissen en zelfs op nijlpaarden en neushoorns. Deze vogel doet mij zo Afrikaans aan en past voor mijn gevoel niet in onze streken. Dat deze vogels zich hier ook thuis voelen is alleen maar mooi en als je de berichten leest, nemen de aantallen alweer enige jaren toe. Tegenwoordig een gewone broedvogel in Frankrijk maar het eerste broedpaar was pas in 1968 vastgesteld en net zoals veel vogels trekt de soort langzaam maar zeker noordwaarts.
Net zoals de cetti's zanger en nijlgans om er maar een paar te noemen. Overigens, de bonte kraaien trekken ook noord- noordoostwaarts maar die schuiven steeds verder van ons vandaan. Dus deze leegte wordt weer opgevuld door een andere soort.
Wil je meer weten van deze kleine, bijna helemaal witte reiger, klik dan op de link;
https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/koereiger
Geen opmerkingen:
Een reactie posten