hoofdtooi al in broedstand |
De aalscholvers hebben al broedvlekken en een prachtige verentooi op hun kop. Aalscholvers zijn er ook altijd vroeg bij en broeden vanaf deze maand. Het is een echte koloniebroeder en daar kijk ik dan weer naar uit. Waar zijn die kolonies nu precies te vinden? In de Biesbosch zijn op enkele plekken nog kleine kolonies te vinden maar die zijn echt niet zo groot meer als vroeger.
slaapplaats annex broedkolonie (langs de Amer, tegenover Gat van den Ham) |
De aalscholvers broeden langs de Amer en slapen buiten het broedseizoen tegenover de jachthaven van Drimmelen bij de Onderplaat, zeg maar randje Biesbosch.
hij zit er klaar voor, bukken..... |
In 2012 sliepen op diezelfde plek nog honderdzestien aalscholvers. In 2018 maakte ik daar nog iets opmerkelijks mee, er sliepen ook nog eens zeven grote zilverreigers maar dat was een eenmalige waarneming. Waar die nu slapen is mij niet duidelijk.
Gedurende de dag zitten hier in de wijk vijf aalscholvers en vangen in de stadsvijvers op zijn tijd een visje. Er moet ook veel vis zitten want als ik zie wat de sportvissers vangen dan duiken deze aalscholvers zo op een gedekte tafel. En dan wordt ook duidelijk waarom de stoep onder de lantaarnpalen zo wit is. Oppassen als je er onderdoor loopt want je hebt zo een witte jas aan.
Wil je meer weten van deze onderwaterjager, klik dan op de link;
https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/aalscholver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten