zondag 9 augustus 2015

Losse flodders

Gisterenavond waren we van plan om een paar foto's te maken van de grote groepen Kraaien, Kauwen en Roeken die zo rond een uur of negen van West naar Oost vliegen om te gaan slapen. We hebben namelijk ontdekt dat een grote groep overnacht in de populieren langs de A27(precies tussen de Oranjepolder en Gecombineerde Willemspolder in).

Maar dat plannetje om mooie plaatjes te schieten pakte anders uit, want aan de Kromgatweg, een zandpad, precies tussen de akkers waar de afgelopen paar weken grote groepen van die zwarte vogels verzamelden, stond in het veld een klein tentje opgesteld, in de beschutting van een eenzame populier. Het viel ons wel op maar we hadden er geen benul wat de bedoeling hiervan was, totdat iemand vanuit het tentje opstond en twee schoten loste. Dat was andere koek dan het schieten van een paar plaatjes!

Het waren twee jagers die de houtduivenpopulatie onderhanden nam of zeg maar gerust, probeerde uit te dunnen. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt en we moesten gelijk denken aan de familie Boomvalken die daar dagelijks rondvliegen, ze zullen het verschil toch wel weten?

We waren er pas gerust op toen we ruim een uur later de jagers zagen vertrekken zonder verder nog een schot gelost te hebben, een op een brommertje en een in een oud autootje. Zo te zien dekt de geschoten buit amper de kosten van de gebruikte kogels. Nu maar hopen dat de zin van het jagen voorlopig over is.

En vanmorgen, na een rustige nacht in de polder, hoorde ik de Boomvalk alweer van verre. Het geluid van een roepende Boomvalk leek vanmorgen wel een beetje op hard lachen. Zou dat dan zijn om die gaten die de jagers de avond ervoor in de lucht geschoten hebben?

Geen opmerkingen: